Träffa Fredrik, mekaniker på Växjö Autoservice! 

 

 

Hej Fredrik! Vill du berätta lite kort om dig själv?

Fredrik heter jag, 41 år gammal. Jag har familj och bor i Ingelstad, 2 mil söder om Växjö. Jag har varit på Växjö Autoservice sedan 2005, alltså ganska länge! Jag har arbetat hela mitt yrkessamma liv som mekaniker och trivs väldigt bra med det. 

 

Vad är dina huvudsakliga uppgifter på Växjö Autoservice?

Reperare bilar är min huvudsakliga uppgift, men eftersom vi ofta delar på uppgifterna blir det även en hel del kundkontakt och svara i telefon. 

 

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? 

Ingen dag är den andra lik! Men jag är i regel mestadels ute i verkstaden om dagarna. Vi brukar boka in så att man har den tid som behövs till varje bil, vilket är bra. Är någon borta och exempelvis vabbar kan det bli att vi andra får hjälpa till med den personens arbetsuppgifter. Dem dagarna Elin inte jobbar kan det även bli att man får hjälpa kunder som kommer in. Mottot är att vi ska bli klara med allt som är inbokat under dagen, men vem som gör vad är inte så noggrant. Vi är flexibla! 

 

Vad är det bästa med att jobba på Växjö Autoservice?

Friheten - att man styr sig själv men ändå under ansvar! Vi har en god sammanhållnig i teamer och vi försöker hitta på saker utanför jobbet. Det kan vara små saker som att ta en öl tillsammans, men vi försöker även komma iväg på resor med jämna mellanrum. Då lägger vi jobbet år sidan! Vi bjuder även med respektive och alla trivs bra ihop så vi brukar ha roligt tillsammans! 

 

Har du någon dold talang?

Jag är väldigt fotbollsintresserad och hoppar även in som tränare ibland, så det är väl på fotbollsplanen lite av mina dolda talanger kan komma fram! 

 

Tack så mycket, Fredrik!